Smart industry 2021: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva

Smart industry 2021: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva

Konferencija „Smart industry: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva“ održat će se 5. listopada 2021. u hotelu Hilton Garden Inn (Radnička cesta 21, Zagreb) s početkom u 10 sati.

O događaju

Smart Industry, kao model razvoja i suradnje u određenoj gospodarskoj grani, ima svrhu ubrzati i olakšati digitalnu transformaciju tvrtki i ojačati konkurentnost različitih gospodarskih grana. Europska industrija, u koju se ubraja i hrvatska, globalni je predvodnik u mnogim sektorima, zaslužna je za 20% ukupne dodane vrijednosti EU i zapošljava 30 milijuna ljudi. Preduvjet za postizanje „pametnoga“ u već digitaliziranom društvu je ubrzanje digitalne transformacije i postizanje otvorene suradnje vlade, gospodarstva i akademske zajednice. Poslovni dnevnik, kao najutjecajniji poslovni medij u Hrvatskoj, želi doprinijeti edukaciji o važnosti teme Smart Industry modela u Hrvatskoj te istovremeno podržati domaće tvrtke i institucije te lokalne i regionalne samouprave koje su aktivno krenule u osvještavanje stručne i šire javnosti o nužnosti promišljanja i provođenja Smart Industry modela s ciljem poticanja gospodarskog rasta. Glavna okosnica, kako čitavog projekta, tako i same konferencije jest predstavljanje nacionalnih strategija i inicijativa za uspostavu i izgradnju pametnih industrija:

  • Kako promijeniti mit da je digitalizacija skupa
  • Inovativne platforme za digitalizaciju tvrtki
  • Sinergija gospodarstva, sveučilišta i javne uprave
  • Planiranje i nadzor cjelokupne proizvodnje – karika koja (često) nedostaje
  • Kako pronaći kvalitetan kadar
  • Četvrta industrijska revolucija

Cilj je kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse pokazati stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, aktivnosti koje su u planu, primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju.

Osim navedenog, u sklopu konferencije održat će se Meet the buyers forum – personalizirani sastanci izravno s ponuđačima rješenja na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija. Ovim konceptom nudimo priliku da na unaprijed dogovorenom sastanku sudionici razgovaraju izravno s tvrtkama. Potražite odgovore prisutnih stručnjaka na svoja pitanja, bez obzira tiču li se ona opravdanosti ulaganja, unaprjeđivanja postojećih pametnih rješenja u vašoj tvrtki ili pak kreiranja potpuno novih, personaliziranih end-to-end rješenja prema standardima industrije 4.0.

Epidemiološke mjere

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, mjerenje tjelesne temperature, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona za govornike i paneliste…)

organizator
generalni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
analitički partner

New Report

Close