Pametni gradovi 2019.

Pametni gradovi 2019.

Hrvatska ima ukupno 128 gradova, no koliko je među njima pametnih gradova? Mogu li, kako i u kojim segmentima postati pametniji?

O događaju

Hrvatska ima ukupno 128 gradova, no koliko je među njima pametnih gradova? Mogu li, kako i u kojim segmentima postati pametniji? Koliko hrvatski gradovi ulažu u unaprjeđenje infrastrukture i koliko u tim ulaganjima vode računa o pametnim tehnološkim rješenjima?

Odgovor na to pitanje petu godinu za redom pružit će projekt Pametni gradovi – gradovi budućnosti, čiji je cilj promocija ‘smart city’ i srodnih inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i podizanje opće svijesti o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika.

Dio projekta i ove godine je natječaj  Smart City pa Poslovni dnevnik poziva sve gradove da se prijave na natječaj na platformama Poslovnog dnevnika i ponesu nagradu u nekoj od četiri kategorije:

  • pametna uprava
  • pamet na energetika/okoliš
  • pametan promet (infrastruktura)
  • pametno življenje

Pametni gradovi – gradovi budućnosti zamišljen je kao polugodišnji projekt u kojem u najavnoj kampanji, kroz novinske priloge i specijal na internetskoj platformi  upoznajemo zajednicu sa smart city inicijativama u Hrvatskoj i u ostalim europskim zemljama, dostupnim tehnološkim rješenjima te relevantnim znanstvenim istraživačkim radovima, te od završne faze projekta u obliku konferencije koja je ujedno i središnja manifestacija projekta u studenome  2019.

Događanja i aktivnosti
Učitaj više

New Report

Close