Šefica Zagrebačke burze savjetovat će europskog financijskog regulatora

Autor: Tomislav Pili , 24. lipanj 2020. u 15:13
Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze/Marko Prpić/PIXSELL

SMSG ima savjetodavnu ulogu te olakšava dijalog između ESMA-e i ključnih sudionika financijskih tržišta EU i ukazuje na nedosljednosti u primjenama regulative.

Domaći financijski sektor dobio je predstavnicu u savjetodavnom tijelu europskog financijskog regulatora. Sa Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su priopćili da je predsjednica Uprave Ivana Gažić imenovana u Securities and Markets Stakeholder Group (SMSG) Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA).

Ovo tijelo središnjeg europskog regulatora za tržišta kapitala čini 30 pojedinaca koji zastupaju interese različitih kategorija dionika financijskog tržišta Europske unije, pojašnjavaju sa Zagrebačke burze.

„Tijelo ima savjetodavnu ulogu te olakšava dijalog između ESMA-e i ključnih sudionika financijskih tržišta EU, ukazuje na nedosljednosti u primjenama europske regulative te nadzornim praksama u državama članica i općenito savjetuje ESMA-u vezano uz standarde, smjernice, preporuke i politike tržišta“, dodaje se u priopćenju.

Ivana Gažić izjavila je da je izuzetno počašćena izborom u ovo ugledno tijelo ESMA-e i nada se da svojim iskustvom i ekspertizom može kvalitetno doprinijeti otvorenoj diskusiji o tržištima kapitala EU.

„Vrlo sam motivirana za aktivno sudjelovanje u radu SMSG-a, a osobito ću se zalagati za rješavanje izazova s kojima se suočavaju manja tržišta kao što su, primjerice, hrvatsko i slovensko“, tim je povodom izjavila Gažić. Izabrani članovi započinju svoj četverogodišnji mandat 1. srpnja, zaključuje se u priopćenju.

New Report

Close