S 10.000 educiranih polaznika, Akademija Zagrebačke burze proslavila 10. rođendan

Autor: Poslovni dnevnik , 13. svibanj 2020. u 22:00
Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze/MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Akademija surađuje s brojnim organizacijama i institucijama kojima je jedan od ciljeva unapređenje razine financijske pismenosti.

Akademija Zagrebačke burze obilježava 10 godina kontinuiranog djelovanja, a u tom je razdoblju educirala gotovo 10.000 polaznika, priopćili su u srijedu sa Zagrebačke burze. Akademija je pokrenuta u svibnju 2010. kao edukativni odjel Zagrebačke burze, uz potporu Europske banke za obnovu i razvoj, a danas je najveći pružatelj usluga edukacije o financijskim tržištima u Hrvatskoj.

Do sada razvila preko 80 različitih programa, od čega nekoliko kompleksnijih u smislu trajanja i sveobuhvatnosti, kao što su program za odnose s investitorima, koji je završilo čak osam generacija stručnjaka ili program za poslove usklađenosti, koji su završile tri generacija polaznika. Samo lani Akademija je zabilježila više od 1000 polaznika svojih programa i edukacija.

“Do sada je Akademija organizirala više od 500 edukativnih događanja, kroz koje je prošlo gotovo 10.000 sudionika, od čega su za njih otprilike 70 posto osigurane besplatne edukacije. Izuzetan naglasak Akademije stavlja na edukaciju mladih, posebno srednjoškolaca i studenata, kojih je kroz godine educirano oko 5000”, stoji u priopćenju. Uz to, Akademija je do sada organizirala 12 okruglih stolova i diskusija o raznim aktualnim temama iz područja financija i investiranja.

Akademija surađuje s brojnim organizacijama i institucijama kojima je jedan od ciljeva unapređenje razine financijske pismenosti te je bila dio tijela zaduženog za donošenje strateškog okvira financijske pismenosti pri Ministarstvu financija. “Brojka od gotovo 10.000 polaznika, od čega oko 5000 mladih, i kontinuirani rast interesa za edukacijom na Akademiji Zagrebačke burze najbolji je pokazatelj da smo na dobrom putu”, izjavila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

New Report

Close