Makedonski financijaši obrazovat će se na Akademiji Zagrebačke burze

Autor: Tomislav Pili , 07. ožujak 2021. u 22:00
Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze/MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Akademija Zagrebačke burze uskoro će obilježiti 11. obljetnicu svog rada, tijekom koje je više od 10.000 pojedinaca pohađalo različite oblike obrazovanja.

Makedonska burza i Zagrebačka burza potpisale su Sporazum o suradnji čiji je cilj poboljšati stručno znanje i profesionalni razvoj sudionika makedonskog tržišta kapitala kroz seminare Akademije Zagrebačke burze.

Sudionici iz Makedonije imat će priliku pohađati seminare na različite teme povezane s tržištima kapitala, poput upravljanja portfeljem, korištenja financijskih izvještaja, odnosa s investitorima, regulatornog okvira tržišta kapitala u okviru propisa EU, upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja i drugih, priopćila je Zagrebačka burza u petak.

10.000

polaznika pohađalo je različite oblike obrazovanja na Akademiji Zagrebačke burze koja uskoro slavi 11. obljetnicu

Akademija Zagrebačke burze uskoro će obilježiti 11. obljetnicu svog rada, tijekom koje je više od 10.000 pojedinaca pohađalo različite oblike obrazovanja, rekla je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

“Danas je Akademija najveći pružatelj obrazovnih usluga u području financija u Hrvatskoj i u regiji, a mi ćemo sa zadovoljstvom podijeliti svoje znanje s kolegama iz Makedonije. S obzirom na našu dugoročnu suradnju na raznim poljima, još jednom možemo zahvaliti Makedonskoj burzi na povjerenju”, rekla je Gažić.

Direktor Makedonske burze Ivan Šteriev rekao je da potpisivanjem ovog sporazuma Makedonska burza istovremeno postiže dva cilja: obogaćuje mogućnosti za obrazovanje te produbljuje stratešku suradnju sa Zagrebačkom burzom.

New Report

Close