30 godina hrvatskoga gospodarstva
CRAL

Ovog ljeta gostima iz Europe nudi se više od 80.000 sjedala mjesečno

Croatia Airlines – Nacionalni prijevoznik spreman za nadolazeću sezonu.

Promo
31. svibanj 2021. u 09:00
Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni i europski avioprijevoznik, tvrtka je koju putnici prepoznaju po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge, a svojim je krilima u protekle 32 godine prevezla više od 41,000.000 putnika i obavila preko 630.000 letova.

Povijest Croatia Airlinesa datira od 7. kolovoza 1989. kada je u Zagrebu registriran Zagreb Airlines (Zagal) koji se bavio prijevozom UPS pošiljaka, dok 1990. kompanija mijenja ime u Croatia Airlines.

Nalazeći se uz bok vodećih avioprijevoznika Europe i svijeta, naš nacionalni prijevoznik član je najvažnijih zrakoplovnih udruženja – Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) i Star Alliancea, vodećega svjetskog udruženja avioprijevoznika.

Tvrtka je važan dio sektora zračnog prometa u kojemu je u Hrvatskoj trenutno zaposleno čak 10.000 ljudi, a kupnjom roba i usluga od lokalnih dobavljača Croatia Airlines, ali i sektor u cijelosti, podržava dodatnih 3000 radnih mjesta. Procjenjuje se da sektor podržava još 3000 radnih mjesta kroz plaće zaposlenika.

Strani turisti koji dolaze zračnim prijevozom u Hrvatsku također svojom potrošnjom pridonose lokalnom gospodarstvu te podržavaju dodatnih 19.000 radnih mjesta pa je ukupno čak 35.000 istih povezano sa sektorom zračnoga prometa i turistima koji u Hrvatsku dolaze zračnim prijevozom, čime je uloga svakog od sudionika ovoga sektora još i veća.

Prema procjenama, sektor podupire 456 milijuna dolara BDP-a u Hrvatskoj, što uz potrošnju stranih turista od 883 milijuna dolara BDP-a države daje ukupan iznos od 1,4 milijarde dolara, odnosno 2,2 posto državnoga BDP-a.

Uloga nacionalnog avioprijevoznika neosporna je jer svakim svojim letom omogućuje povezanost hrvatskih odredišta i Hrvatske sa svijetom, nedostupno čini dostupnim, postavljajući svakodnevno nove standarde za sve nas.

Tijekom predstojeće ljetne sezone Croatia Airlines će Hrvatsku povezivati s 18 međunarodnih destinacija i letjeti u sedam hrvatskih zračnih luka, a na svojim letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj nudit će više od 80.000 sjedala mjesečno.

New Report

Close