Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Nabujak s cvjetačom

Autor: Promo
22. siječanj 2019. u 08:00
Podijeli članak —
Foto: promo

Nabujak možete preliti s malo slatkog vrhnja, posuti sirom i kratko zapeci prije posluživanja.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

(za 4 osobe)

(za 4 osobe)

200 g cvjetače (cvjetići)
50 g luka
350 ml mlijeka
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice 
50 g maslaca
50 g Glatkog brašna Podravka 
100 ml slatkog vrhnja
4 jaja
70 g naribanog sira (gruyere, edamer, gauda)
sol
Vegeta Maestro crni papar 
naribani sir za posluživanje
potočarka ili rikula za posluživanje


1. Posudice za nabujak (4 veće ili 6 manjih) premažite maslacem.
2. Cvjetači odvojite cvjetiće, a luk sitno narežite.
3. U mlijeko dodajte cvjetaču, luk, majčinu dušicu i zagrijte.
4. Kuhajte na laganoj vatri dok cvjetača ne omekša (oko 15 minuta).
5. Izvadite cvjetaču iz mlijeka.
6. Na rastopljeni maslac dodajte brašno i uz miješanje kratko popržite.
7. Ulijte mlijeko zajedno sa slatkim vrhnjem te zagrijavajte miješajući, da dobijete gusti umak.
8. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, dodajte im sir, zdrobljenu cvjetaču, sol, mljeveni papar i pripremljeni umak.
9. Dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
10. Smjesu rasporedite u pripremljene posude za nabujak.
11. Pecite oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.
12. Pečeni nabujak malo ohladite, a zatim izvrnite na tanjur za posluživanje, pospite sirom i poslužite.

Savjet: Nabujak možete preliti s malo slatkog vrhnja, posuti sirom i kratko zapeci prije posluživanja.
Vrijeme pripreme: 1h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Promo
22. siječanj 2019. u 08:00
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close