Kiseli kupus koji vam je preostao možete narezati i posložiti po dnu posude prije nego što položite sarmice. Ako su listovi kupusa preveliki, prerežite ih napola i nadijevajte na isti način.
već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
1 Pire krumpir Podravka
400 ml vode
200 ml mlijeka
50 g maslaca
1 žličica soli
malo Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
2 češnja češnjaka
1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mesu dodajte pripremljeni Fant i timijan pa sve dobro promiješajte. 2. Listove kupusa odvojite, a za sarmice odaberite one koji su manji. Na svaki list kupusa stavite žlicu mesnog nadjeva i savijte u sarmice.https://www.podravka.hr/recept/1034599/novogodisnje-sarmice-s-aromaticnim-pireom-od-krumpira/ 3. U širu vatrostalnu nauljenu posudu položite sarmice u jednom sloju, a preko njih posložite ploške pancete. Ulijte vode toliko da pokrije sadržaj, poklopite i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Potkraj otklopite da se sarmice lagano zapeku. 4. Dok se sarmice peku, pripremite pire. Vodu posolite i zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre, dodajte mlijeko i maslac i lagano miješajte. 5. Kad se maslac otopi, umiješajte sadržaj vrećice za pire i pustite neka odstoji 1 – 2 minute. Dodajte protisnuti češnjak, muškatni oraščić i ponovo promiješajte. 6. Ukusne sarmice poslužite s aromatičnim pireom.
Savjet: Kiseli kupus koji vam je preostao možete narezati i posložiti po dnu posude prije nego što položite sarmice. Ako su listovi kupusa preveliki, prerežite ih napola i nadijevajte na isti način. Vrijeme pripreme: 70 minuta Zahtjevnost: Srednje zahtjevno