1. Juneći file očistite od suvišnih kožica. Zatim ga posolite, pospite paprom, nauljite i obložite ploškama pancete. 2. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 30 minuta, da panceta postane hrskava, a file u sredini zadrži roza boju. 3. Za to vrijeme na rastopljeni maslac stavite isfiletiranu naranču i narezan kumquat. 4. Dodajte anis, cimet, klinčić, sol, papar, nar i šećer. Pirjajte nekoliko minuta pa umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. Još kratko popirjajte da dobijete umak. 5. Pečeni file ostavite 5 minuta stajati, a zatim ga narežite i poslužite uz umak od arguma i prilogom po želji (npr. Krema od krumpira i cvjetače).
Savjet: Važno je da kontrolirate dužinu pečenja da meso zadrži sočnost i mekoću. Vrijeme pripreme: 45 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno