Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Pečeni juneći file s agrumima

Autor: Promo
27. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —
Foto: Promo

Važno je da kontrolirate dužinu pečenja da meso zadrži sočnost i mekoću.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

(za 4 osobe)

(za 4 osobe)

800 g junećeg filea
2 žlice maslinova ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar https://www.podravka.hr/proizvod/crni-papar-mljeveni/
100 g Ploški Pancete Podravka https://www.podravka.hr/proizvod/panceta/

Za umak:
1 naranča
50 g maslaca
50 g kumquata
2 žlice očišćenih sjemenki nara
1 zvjezdasti anis
1 štapić Vegeta Maestro cimeta u kori 
4 Vegeta Maestro Klinčića cijela 
1/2 žličice šećer
1 žličica Gussnela Dolcela https://www.podravka.hr/proizvod/gussnel/
sol
Vegeta Maestro crni papar https://www.podravka.hr/proizvod/crni-papar-mljeveni/

 

1. Juneći file očistite od suvišnih kožica. Zatim ga posolite, pospite paprom, nauljite i obložite ploškama pancete.
2. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 30 minuta, da panceta postane hrskava, a file u sredini zadrži roza boju.
3. Za to vrijeme na rastopljeni maslac stavite isfiletiranu naranču i narezan kumquat.
4. Dodajte anis, cimet, klinčić, sol, papar, nar i šećer. Pirjajte nekoliko minuta pa umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. Još kratko popirjajte da dobijete umak.
5. Pečeni file ostavite 5 minuta stajati, a zatim ga narežite i poslužite uz umak od arguma i prilogom po želji (npr. Krema od krumpira i cvjetače).

Savjet: Važno je da kontrolirate dužinu pečenja da meso zadrži sočnost i mekoću.
Vrijeme pripreme: 45 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Promo
27. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close