1. Brašnu pomiješanom sa soli i praškom za pecivo dodajte listiće hladnog maslaca i sir. 2. Izmiješajte i dodajte kiselo vrhnje i još kratko izmiješajte. 3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta. 4. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite sitno narezani luk, dodajte naribanu mrkvu, rezance paprike, grašak i kolutiće oguljenog jegera. 5. Popržite 3-4 minute pa malo ohladite. 6. Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite ga u posudu za pečenje (30×18 cm), tako da budu prekriveni rubovi. 7. Dno tijesta napikajte vilicom. 8. Prekrijte papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. 9. Preko tijesta rasporedite poprženo povrće s jegerom i pospite naribanim sirom. 10. Zalijte jajima razmućenim sa slatkim vrhnjem, Vegetom, mažuranom te malo soli i papra. 11. Pecite još oko 20 minuta, kratko ohladite i poslužite.
Savjet: Pita će izgledom biti zanimljivija, a nutritivno bogatija dodate li joj malo kuhanih cvjetova brokule ili cvjetače. Ukusna je topla i hladna, pa ju možete pripremiti ranije i ponijeti na izlet ili u ured. Vrijeme pripreme: 1 h Zahtjevnost: Složeno