1. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo i ohlađeni maslac narezan na listiće. Maslac prstima dobro izmiješajte s brašnom. 2. Dodajte razmućeno jaje, kiselo vrhnje i pomoću el. miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu smjesu. 3. Tijesto dodatno zamijesite rukom, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko 30 minuta. 4. Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga tako da bude sa svih strana veće od kalupa za quiche (O 26 cm). 5. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u namašćen kalup i prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa. Tijesto dobro napikajte vilicom. 6. Tijesto pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15 minuta tj. dok se na rubovima ne počne hvatati boja. 7. Slatko vrhnje pomiješajte s ricottom, razmućenim jajima, maslinovim uljem, soli i paprom. Na kraju umiješajte na kolutiće narezani poriluk. 8. Smjesu izlijte na tijesto u kalupu, pa po njoj pospite grana padano i posložite sardine iz limenke. Vratite u pećnicu i pecite na 180°c 25-30 minuta
Posluživanje: Poslužite toplo. Savjet: U smjesu možete dodati i malo poprženih kockica pancete ili slanine za bogatiju aromu.