1. Očišćenu i narezanu bundevu prelijte s malo vode i kuhajte dok ne omekša (10 minuta). 2. Bundevu ocijedite, zdrobite u pire, pa ohladite. 3. Jaja i šećer električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. 4. Dodajte pire od bundeve te brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom. 5. Na lim za pečenje (30 cm x 40 cm) stavite papir za pečenje. 6. Po papiru rasporedite 2/3 količine nasjeckanih oraha, pa preko njih izlijte biskvitnu smjesu. 7. Pecite 10 – 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. 8. Biskvit izvadite iz pecnice i ostavite neka odstoji pet minuta. 9. Nakon toga po njemu rasporedite preostale orahe, prekrijte drugim papirom za pečenje i preokrenite na radnu površinu. 10. Uz pomoć papira za pečenje biskvit zarolajte i ostavite neka se ohladi. 11. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. 12. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. 13. Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte. 14. Kolac ostavite neka se hladi 1 – 2 sata, a zatim narežite.
Savjet: Za pripremu ove slastice možete upotrijebiti i smrznutu ili konzerviranu bundevu. Vrijeme pripreme: 40 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno