Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Pita s pudingom i šumskim voćem

Autor: Promo
09. studeni 2018. u 08:00
Podijeli članak —
Foto: Promo

Kolač dobro ohladite.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Za tijesto

Za tijesto

110 g Oštrog brašna Podravka
20 g Kakaa u prahu Dolcela 
prstohvat soli
½ žličice Praška za pecivo Dolcela 
2 žlice šećera (30 g)
60 g maslaca
2 žumanjka

Za kremu

1 Puding okus čokolada Dolcela https://www.podravka.hr/proizvod/puding-okus-cokolada/
60 g šećera
500 ml mlijeka
1 Šlag krema vanilija Dolcela 
125 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju

200 g borovnica, malina ili kupina

1. Brašno pomiješajte s kakaom, soli, praškom za pecivo i šećerom.
2. Dodajte maslac i žumanjke, pa zamijesite tijesto.
3. Ostavite tijesto u hladnjaku 20 minuta, a zatim ga razvaljajte za kalup (Ø 26 cm) za krustade.
4. Tijesto premjestite u kalup tako da pokrije rubove, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta.
5. Pečeno tijesto ostavite neka se ohladi.
6. Za kremu, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
7. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i zatim umiješajte pripremljeni puding.
8. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta, a zatim još vruć puding prelijte preko pečene podloge za pite i pustite neka se ohladi.
9. Prokuhanom hladnom mlijeku dodajte slatko vrhnje i prašak za kremu.
10. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu.
11. Kremu premažite preko ohlađenog pudinga, a preko kreme rasporedite svježe borovnice.
12. Kolač dobro ohladite.
13. Ohlađeni kolač narežite i poslužite.

Savjet: Za pripremu tijesta upotrijebite maslac sobne temperature.
Vrijeme pripreme: 50 min

Autor: Promo
09. studeni 2018. u 08:00
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close