1 kg svježeg bakalara (ili fileta neke druge ribe po vašem izboru)
600 g krumpira
3 češnja češnjaka
50 ml maslinova ulja
3 žlice limunova soka
150 g luka
50 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice Oštrog brašna Podravka
1 žlica Vegete
1. Ribu narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom, a zatim pospite 1 žlicom Vegete. Ostavite ju stajati oko 10 minuta, a zatim uvaljajte u brašno. 2. Na maslinovu ulju popržite mariniranu ribu, sa svake strane oko 5 minuta. Poprženu ribu izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći popržite nasjeckani luk. 3. Dodajte krumpir narezan na kockice, malo posolite i podlijte s toliko vode da pokrije jelo u loncu. 4. Krumpir kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, a zatim na krumpir stavite poprženu ribu i protisnuti češnjak. 5. Po potrebi dolijte još malo vode i nastavite kuhati još 10 minuta. 6. Poparu kuhajte u širokoj plićoj posudi, nemojte ju miješati već lagano povremeno potresite zdjelu, a želite li malo gušću poparu, dio krumpira usitnite vilicom.
Savjet: Potkraj kuhanja dodajte vino i nasjeckani peršin. Vrijeme pripreme: 1h Zahtjevnost: Jednostavno