1. Tanko narezane kotlete pospite Vegetom Natur i crnim paprom. 2. Na dobro zagrijanom ulju u tavi kratko popecite meso s obiju strana. 3. Meso zatim stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C. 4. Pečeno meso premažite omekšanim maslacem. Pokrijte ga da odstoji dok pripremate ostatak jela. 5. Gljive očistite i narežite na veće komade. 6. Na zagrijanom maslacu popecite gljive nekoliko minuta. 7. Lagano ih posolite, popaprite i ostavite da se malo ohlade. 8. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i origano. 9. Gljivama dodajte rikulu pa sve prelijte pripremljenim umakom. 10. Za posluživanje na tanjur stavite salatu, preko nje narezane teleće kotlete, pospite listićima sira ribanca i poslužite.
Savjet: Za ovu salatu najbolje je koristiti kombinaciju gljiva, pa predlažemo bukovače, lisičarke ili shitake. Dio rikule možete zamijeniti i drugom samoniklom salatom. Vrijeme pripreme: 40 minuta Složenost: jednostavno