2 žličice maslinova ulja
1 manji zreli ananas, oguljen i izrezan u kolutove od 1,5 cm
1 velika crvena paprika
1/2 glavice ljubičastog luka
2 žlice narezanog svježeg korijandra
2 žlice svježe ocijeđenog soka od limete Vegeta Maestro šareni papar
Sol Vegeta Maestro mljeveni chili
1. Grill tavu zagrijte na srednju temperaturu i premažite jednom žlicom maslinova ulja. 2. Na njoj popecite ananas, nekoliko minuta sa svake strane da karamelizira i dobije zlatnosmeđe pruge. 3. Pečenom ananasu uklonite zadebljanu sredinu i narežite ga na kockice. 4. U tavu dodajte drugu žlicu ulja, dodajte papriku narezanu na ploške, pa je popecite da omekša. 5. Pečenu papriku narežite na kockice i dodajte ananasu. Dodajte luk narezan na kockice, korijandar i sok od limete. Pospite svježe mljevenim šarenim paprom i čilijem, posolite i promiješajte. 6. Uz salatu poslužite hrskave tortilje ili popečene kozice ili je dekorativno poslužite u izdubljenom ananasu.
Savjet: Ovako pripremljena salata odlično je predjelo, a jednako je ukusna topla ili ohlađena. Vrijeme pripreme: 30 minuta Zahtjevnost: jednostavno