Aromatični lava muffins – uz ovakve upute uspjet će vam baš svaki put
Autor: Promo
22. lipanj 2018. u 08:00
Podijeli članak —
FOTO: PRESS
Ne možeš znati kakvog je okusa kolač dok ga ne zagrizeš, niti imati mišljenje o nekome koga ne poznaješ, čak ako se kolač zove aromatični i ako cijela kuća miriši po njemu, to je samo jedna strana njegove pojavnosti.
već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
25 g maslaca
1 žličica šećera u prahu
1 žličica Kakaa u prahu Dolcela
1 Lava Muffins Dolcela
2 jaja
2 žlice tople vode
1 žlica voćnog likera
30 g oguljenih pistacija
200 g svježeg voća
25 g maslaca
1 žličica šećera u prahu
1 žličica Kakaa u prahu Dolcela
1 Lava Muffins Dolcela
2 jaja
2 žlice tople vode
1 žlica voćnog likera
30 g oguljenih pistacija
200 g svježeg voća
1. Kalupe za nabujak (4 komada, 7 cm) namažite maslacem. 2. Kakao i šećer u prahu dobro promiješajte, pa tom mješavinom obložite namazane kalupe, a višak smjese istresite. 3. Mješavinu za Lava muffine uspite u posudu, dodajte jaja, vodu i liker. 4. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom jednu minutu, dok ne dobijete glatko tijesto. 5. Dobivenu mješavinu ulijte u pripremljene kalupe, stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite 10 minuta. 6. Pečene kolače izvadite iz pećnice i pustite neka se ohlade pet minuta. 7. Kalupe potom okrenite na tanjur za posluživanje i lagano istresite kolač.
Posluživanje: Poslužite toplo posuto nasjeckanim pistacijama i sa svježim voćem. Savjet: Upotrijebite svježe sezonsko voće prema želji ili upotrijebite voće kakvog je okusa liker. Vrijeme pripreme: 30 minuta Sloćenost: jednostavno.