2 kg svinjetine od buta
100 ml crnog vina
200 g luka
150 g topljivog sira
75 ml vrhnja za kuhanje
100 g zelene salate
300 g rajčice
2 žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar
6 – 8 burger peciva
1. Svinjetinu pospite Vegetom i dobro je natrljajte, pa je još malo posolite i popaprite.
2. U vatrostalnu posudu stavite na veće komade narezani luk, prelijte ga vinom i s 50 ml vode pa na to položite svinjetinu. Dobro poklopite i stavite u pećnicu na 150 °C. Pecite 8 sati bez otklapanja.
3. Svinjetinu otklopite i pomoću 2 vilice natrgajte na manje vlaknaste komade.
4. Peciva za burgere prerežite, pa na donji dio svakoga stavite dio natrganog mesa. Po mesu rasporedite sitnije nasjeckanu salatu i sitnije narezani mesnati dio rajčice (bez koštica).
5. Topljivi sir stavite u vruće vrhnje i miješajte dok se sir ne otopi, pa ga prelijte preko pripremljenih burgera. Poklopite gornjim djelom peciva i poslužite
Savjet: Peciva možete puniti i s Coleslaw salatom
Vrijeme pripreme: 8 SATI I 20 minuta
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com