1. Kuhano meso oslića sitno nasjeckajte. 2. Dodajte mu tost bez kore narezan na kockice, zalijte mlijekom, pa dodajte češnjak u granulama, jaje, sok i limunovu koricu, peršin, papar i 1 žlicu Vegete. 3. Od dobivene smjese vlažnim rukama oblikujte polpete. Oblikovane polpete pržite u tavi na dobro zagrijanom ulju. 4. Za umak vrhnje, majonezu, češnjak i sok limuna dobro promiješajte, dodajte nasjeckani peršin i ohladite. 5. Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. 6. Dodajte mini rajčicu narezanu na četvrtine, mladi luk narezan na ploške, timijan, feta sir narezan na kockice, maslinovo ulje, posolite i popaprite. 7. Dobro promiješajte i poslužite uz popečke s umakom.
Savjet: Možete upotrijebiti i filete druge vrste ribe. Vrijeme pripreme: 40 minuta. Složenost: srednje složeno.