Ponuda za kupnju 100.000 dionica društva Jadran Kapital d. d.

Autor: Sponzorirani članak , 17. srpanj 2015. u 09:15
Foto: Thinkstock

LABUSCA društvo s ograničenom odgovornošću za poljoprivredu i usluge, sa sjedištem u Puli, Dobrilina 10, MBS: 040269695, OIB: 45618138904, zastupano po Kristijanu Floričiću, objavljuje

I/ Ponuditelj je LABUSCA društvo s ograničenom odgovornošću za poljoprivredu i usluge, sa sjedištem u Puli, Dobrilina 10, MBS: 040269695, OIB: 45618138904, s temeljnim kapitalom u iznosu od 11.900.000,00 (dalje u tekstu: Ponuditelj). Ponuditelj, kao većinski vlasnik trgovačkog društva Agroprodukt d.o.o. iz Pule, s preko pedeset godina iskustva u poljoprivrednoj proizvodnji, a posebice vinogradarstvu, vinarstvu i maslinarstvu, može doprinijeti budućem razvoju poljoprivrednih projekata društva Jadran Kapital d.d. 

II/ Predmet Ponude za kupnju je količina do najviše 100.000 (slovima: sto tisuća) dionica društva Jadran kapital d.d., sa sjedištem u Splitu, Kralja Zvonimira 14/IX, OIB: 27599966376 (dalje u tekstu: Društvo), što čini približno 13,37% ukupno izdanih dionica Društva. Prednost imaju oni dioničari čije valjane i potpune prihvate Ponude, s obzirom na dodijeljeni urudžbeni broj, Središnje klirinško depozitarno društvo (dalje u tekstu: SKDD) zaprimi ranije. Broj dionica na koji se ova Ponuda odnosi povećava se za ukupni broj dionica iz svih ponuda dioničara čije valjane i potpune prihvate Ponude SKDD zaprimi na dan kada je dostignuta maksimalna količina od 100.000 dionica i dodijeli im urudžbeni broj, najkasnije do 17:00 sati (uključujući i 17:00 sati). Predmet ponude mogu biti samo dionice koje su u SKDD-u ubilježene na slobodnoj poziciji registriranoj s izdavateljem, a isključene su dionice ubilježene na blokiranoj poziciji, dionice na opterećenoj poziciji, te dionice koje nisu otplaćene. 

Dionice Društva uključene su u usluge depozitorija SKDD-a, pod oznakom JAKT-R-A, ISIN: HRJAKTRA0007. S obzirom da dionice Društva nisu, u smislu Zakona o tržištu kapitala, uvrštene na uređenom tržištu, Društvo nije ciljno društvo u smislu Zakona o preuzimanju dioničkih društava, slijedom čega se na ovu Ponudu ne primjenjuju odredbe istog Zakona, već su sama ponuda, kao i prava i obveze sudionika uređeni Zakonom o obveznim odnosima, drugim važećim propisima Republike Hrvatske i Uputom SKDD-a.

III/ Ova ponuda upućuje se svim dioničarima Društva, kao i Društvu u odnosu na vlastite dionice. Ponuditelj će otkupiti sve dionice dioničara, čiji prihvat Ponude udovolji uvjetima iz ove Ponude i Upute SKDD-a, uz ograničenje maksimalne količine dionica iz točke II. Ponude. 

IV/ Cijena po dionici Društva iznosi 40,00 kn (slovima: četrdeset kuna) (dalje u tekstu: Kupoprodajna cijena). Kupoprodajna cijena odgovara zadnjoj cijeni na Zagrebačkoj burzi, na dan 27.06.2014., odnosno prije prestanka uvrštenja, u iznosu od 24,98 kn, uvećanoj za premiju od približno 60,13%. Rok za isplatu Kupoprodajne cijene iznosi 5 (slovima: pet) radnih dana od dana isteka Roka važenja ponude, na račune dioničara koje će oni, kod SKDD-a kao depozitara odrediti kao račune za isplatu. Rok važenja Ponude iznosi 15 (slovima: petnaest) radnih dana, počevši od dana 20.07.2015., uključujući i taj dan. 

V/ Depozitar je SKDD, sa sjedištem u Zagrebu, Heinzelova 62a, p.p. 409. Dioničari Društva koji žele prihvatiti ponudu obvezni su do isteka Roka važenja ponude podnijeti ili dostaviti SKDD-u uredno ispunjen pisani nalog za prihvaćanje ponude (KA-POK obrazac). Obrasce KA-POK koji služe za prihvaćanje ponude SKDD će poštom dostaviti svim dioničarima Društva na adresu naznačenu kod depozitara. KA-POK obrazac može se dostaviti SKDD-u osobno, u prostorijama SKDD-a ili se već potpisani obrazac može dostaviti poštom SKDD-u u kojem slučaju potpis dioničara mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Prihvati ponude koji su učinjeni odnosno zaprimljeni po isteku Roka važenja ponude ne uzimaju se u obzir, bez obzira što su eventualno poslani prije isteka roka. Neuredne i nepotpune naloge SKDD će vratiti pošiljatelju s obrazloženjem odnosno pozivom na otklanjanje nedostataka te se ispravljeni odnosno potpuni nalozi mogu uzeti u obzir ako ih SKDD primi do isteka Roka važenja ponude i ako nije dostignuta maksimalna količina dionica koje su predmet Ponude. Naloge za prihvat ponude koji su valjani i koji stignu u roku SKDD upisuje u sustav te se upisom prihvata ugovor o kupoprodaji smatra sklopljenim i dioničar ne može jednostrano opozvati taj prihvat, odnosno povući dionice iz pohrane. Sukladno odredbi članka 633. Upute SKDD-a koja se primjenjuje na ovu Ponudu u slučaju neisplate novčanih sredstava pojedinačni kupoprodajni ugovori smatraju se raskinutima po sili zakona, a SKDD dionice preknjižuje na pozicije od prije prihvata ponude. Nakon što ponuditelj izvrši plaćanje za dionice SKDD će otpremiti dioničarima izvještaj o provedenoj isplati na račun (za dioničare kojima je obavljena isplata na račun), odnosno izvještaj o nemogućnosti isplate (za dioničare kojima nije obavljena isplata na račun, s uputom da dostave podatke o računu na koji će im se isplatiti kupoprodajna cijena. Troškove pohrane dionica prema SKDD-u kao i troškove ovjere potpisa te eventualno potrebne troškove solemnizacije i/ili javnobilježničkog akta za prihvaćanje naloga obvezuje se snositi Ponuditelj. 

VI/ Za eventualne sporove koji proizađu iz prihvata ove Ponude nadležan je stvarno nadležni sud sa sjedištem u Pazinu odnosno Puli. 

Za LABUSCA d.o.o.
Kristijan Floričić

U Puli, dana 17.07.2015.

New Report

Close