Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Vina Belje – princ hrvatskoga Podunavlja!

Autor: Sponzorirani članak
30. ožujak 2014. u 15:57
Podijeli članak —
Press foto

Od 1697. godine Eugen Savojski je utemeljenjem Belja vinogradarstvu i vinarstvu na ovim prostorima dao novi značaj.

Od 1697. godine Eugen Savojski je utemeljenjem Belja vinogradarstvu i vinarstvu na ovim prostorima dao novi značaj. I danas, nakon više od tri stoljeća hrvatsko Podunavlje i Baranja žive od vina i za vino, i to se za jednu vinsku sortu koja apsolutno dominira u ovdašnjim vinogradima, a to je graševina. Iako je riječ o vinskoj sorti srednje Europe brojni svjetski vinski stručnjaci među kojima su Jansis Robinson i Steven Spurrier smatraju da je domovina graševine upravo hrvatsko Podunavlje, a Steven Spurrier kaže i da su Vina Belje benchmark za graševine u svijetu.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Vrhunska graševina Vina Belje, svježe je ali izuzetno bogato vino što je važna karakteristika graševine kao sorte. Snažno i potentno ovo je vino za znalce koje treba poslužiti ohlađeno na 10 – 12 °C uz specijalitete od dunavske ribe ili Baranjski kulen, tradicionalnu suhomesnatu deliciju. 

Od 1697. godine Eugen Savojski je utemeljenjem Belja vinogradarstvu i vinarstvu na ovim prostorima dao novi značaj. I danas, nakon više od tri stoljeća hrvatsko Podunavlje i Baranja žive od vina i za vino, i to se za jednu vinsku sortu koja apsolutno dominira u ovdašnjim vinogradima, a to je graševina. Iako je riječ o vinskoj sorti srednje Europe brojni svjetski vinski stručnjaci među kojima su Jansis Robinson i Steven Spurrier smatraju da je domovina graševine upravo hrvatsko Podunavlje, a Steven Spurrier kaže i da su Vina Belje benchmark za graševine u svijetu.

Vrhunska graševina Vina Belje, svježe je ali izuzetno bogato vino što je važna karakteristika graševine kao sorte. Snažno i potentno ovo je vino za znalce koje treba poslužiti ohlađeno na 10 – 12 °C uz specijalitete od dunavske ribe ili Baranjski kulen, tradicionalnu suhomesnatu deliciju. 

Autor: Sponzorirani članak
30. ožujak 2014. u 15:57
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close