Radionica industrijske simbioze

PCZ Konferencije Radionica industrijske simbioze
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar Forum – Zagreb (Radnička cesta 50)

Program

Program radionice možete preuzeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 064 ili pošaljite e-mail na konferencije@poslovni.hr.

Radionica industrijske simbioze Radionica

Regional Center Adria u suradnji s Poslovnim dnevnikom, 25. 10. 2019. organizira, prvi put u Hrvatskoj, radionicu industrijske simbioze.

Regionalni centar Adria zajednički je projekt Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Geološkog zavoda Slovenije i Zavoda za gradbeništvo Slovenije.

Industrijska simbioza prepoznata je kao inovativan princip suradnji tvrtki radi stvaranja konkurentskih prednosti putem razmjene resursa, pri čemu se niti jedna tvrtka ne doživljava kao otok, već se kroz njihovu suradnju stvaraju uzajamne koristi, promovirane kroz geografsku blizinu. 

Glavna korist industrijske simbioze organizirane u lokalnoj i široj suradnji je smanjenje potrebe za izvornim sirovinama i otpadom, kroz koju tvrtke, poput organizama u prirodi, dijele svoje viškove generirane industrijskim procesima, bilo u obliku resursa, znanja ili energije. 

Radionica industrijske simbioze održat će se 25. listopada 2019. godine u Kongresnom centru Forum - Zagreb s početkom u 10 sati.  Predviđeno trajanje radionice je do 13 sati.

Radionica je namijenjena: 


1) tvrtkama koje traže nove načine za upravljanje otpadom (npr. recikliranje otpada iz rudarstva, otpada iz termičkih procesa, metalurgije, građevinskog otpada, muljeva i slično) i tvrtkama koje traže nove sirovine, a djeluju na ADRIA području (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Albanija).
2) sveučilišnim i istraživačkim institucijama, državnim institucijama iz ADRIA područja…

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog kapaciteta obavezna prijava.