Vodafone planira prodaju imovine u Francuskoj

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2010. u 11:30

Britanski div mobilne telefonije Vodafone sprema se prodati više milijardi funti vrijedan udjel u francuskoj telekomunikacijskoj tvrtki SFR u okviru strategije usmjeravanja na osnovna tržišta, prenio je jučer list Sunday Times.

Kako piše taj list pozivajući se na više dužnosnike kompanije, izvršni direktor Vodafonea Vittorio Colao odlučio je prodati udio u francuskoj tvrtki u sklopu sporazuma koji bi mogao vrijediti 7 milijardi funti (8,4 milijarde eura). Glasnogovornica britanske kompanije u telefonskom je razgovoru s novinskom agencijom AFP kazala da je Vodafone vlasnik 44 posto udjela u SFR-u, ali je odbila komentirati medijske napise.

Vodafone je ovaj tjedan prodao udio u kineskom mobilnom operateru China Mobile za 4,3 milijarde funti. Očekuje se da je to tek prva u nizu planiranih prodaja manjinskih udjela te kompanije radi usmjeravanja na temeljna tržišta.

Sunday Times ističe pak kako Colao nema u planu brzopoteznu prodaju Vodafoneovih udjela u SAD-u, gdje je vlasnik manjinskog udjela u mobilnom operateru Verizon Wireless potencijalne vrijednosti 35 milijardi dolara.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close