Vodafone optužio egipatsku vladu za zloporabe

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2011. u 16:25

Mobilni operater Vodafone danas je optužio egipatske vlasti da su se koristile njegovom mrežom kako bi njegovim pretplatnicima slale provladine sms poruke, bez jasnog pošiljatelja tih poruka.

“Sadašnja situacija glede tih poruka je neprihvatljiva”, priopćio je Vodafone. Telekomunikacijska tvrtka tvrdi da su egipatske vlasti zatražile od mobilnih operatera Mobinila, Etisalata i Vodafonea da šalju provladine sms poruke egipatskom narodu otkako su prošli tjedan počeli prosvjedi kojima se traži svrgavanje s vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka. Reuters je javio da je vidio jednu spornu poruku od 2. veljače u kojoj se objavljuje vrijeme i mjesto okupljanja provladinih pristaša.

Vodafone je prije priopćio da je egipatska vlada zatražila onesposobljavanje mreže za slanje sms-ova, ali je jedan izvor za Reuters rekao da su vlasti naložile Vodafoneu da ponovno nakratko uključi mrežu kako bi se poslale sporne poruke. “Jasno smo poručili da bi sve sms poruke trebale biti transparentne i da bi se jasno trebalo vidjeti tko ih je poslao”, priopćio je Vodafone.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close