Vlada darovala zemljišta za poduzetničku zonu Jug u Novskoj

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2011. u 14:10

Premijerka Jadranka Kosor potpisala je danas s gradonačelnikom Novske Antunom Vidakovićem ugovor o darovanju zemljišta za poduzetničku zonu Jug u Novskoj, a potom je obišla pogone tvornice namještaja Trokut.

Vrijednost darovanog zemljišta površine 35 hektara procjenjuje se na više od 21 milijun kuna. Danas potpisani ugovor omogućit će ostvarenje planova u Novskoj, ali i pomoći realizaciji Vladina programa gospodarskog oporavka, rekla je Kosor. Ocijenila je da nitko, pa ni Vlada, taj program ne može ostvariti sam pa da je dobro došla suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Vlada će, najavila je, pomoći svakoj jedinici lokalne samouprave bez obzira na političku opciju lokalne vladajuće administracije.

Podsjetila je kako je u Hrvatskoj dosad otvoreno 376 poduzetničkih zona, u što je bez vrijednosti zemljišta uloženo 600 milijuna kuna i omogućeno otvaranje 41 tisuće radnih mjesta. Gradonačelnik Novske Antun Vidaković nada se da će današnji ugovor omogućiti brži ulazak poduzetnika u zonu, a kaže da već ima pet ozbiljnih ponuda.

Poduzetnička zona Jug u Novskoj osnovana je 2005. godine. Prostire se na površini od 85 hektara, južno od željezničkog kolodvora Novska i autoceste Zagreb-Lipovac. Zemljište koje obuhvaća Poduzetnička zona u naravi je poljoprivredno zemljište pokraj željezničkog kolodvora u Novskoj, a nalazi se u potpunom vlasništvu Republike Hrvatske.

Nakon potpisivanja ugovora premijerka Kosor kratko je obišla tvornicu namještaja Trokut. Predsjednik Uprave tvrtke Damir Perić rekao je da Trokut radi pozitivno i ispunjava sve svoje obveze prema radnicima i zajednici. Za jači iskorak na tržište potrebna je organizacija zajedničkog nastupa drvne industrije koja je rascjepkana na puno malih proizvođača. snovni proizvodni program Trokuta je kuhinjsko pokućstvo, a zapošljava 100 radnika.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close