Uprava Istre ocijenila ponudu Puljanke prihvatljivom

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2008. u 13:45

Uprava tvrtke Istra d.d. danas je na Zagrebačkoj burzi objavila mišljenje o ponudi za preuzimanje od strane Puljanke.

U svojoj ponudi Puljanka je dioničarima Istre za svaku dionicu ponudila iznos od 1.700 kuna, a prosječna cijena dionica u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje iznosila je prema potvrdi Zagrebačke burze 1.089,80 kuna. Ponuđena cijena više je od prosječne cijene dionica ostvarene na burzi, te Uprava Istre zaključuje da je ponuđena cijena prihvatljiva, da je sukladna uvjetima poslovanja tržišta i da je određena u skladu sa člankom 16. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Uprava Istre također naglašava da podržava namjere ponuditelja u svezi budućeg poslovanja Istre. Naime, Puljanka u ponudi ističe namjeru daljnjeg obavljanja dosadašnjih osnovnih djelatnosti trgovine na malo pretežno neprehrambenom robom, trgovine na veliko i usluge skladištenja, uz daljnje uređenje maloprodajnih poslovnih prostora sa specijalizacijom ponude kao i širenje trgovačke djelatnosti na području Hrvatske.

Uprava Istre vjeruje da će planovi Puljanke u odnosu na Istru omogućiti punu zaposlenost sadašnjih radnika kao i daljnje zapošljavanje prvenstveno u trgovini na malo, bez utjecaja na radnopravni status radnika. Nadalje, navodi se da Uprava podržava i namjeru promjene sjedišta Istre d.d. na novoj lokaciji Valmarin u Puli. Naime, Istra će zajedno sa ponuditeljem i trgovačkim društvom Brionka zajednički graditi administrativne, skladišne i proizvodne poslovne prostore na lokaciji Valmarin, a lokacija sadašnjih skladišnih prostora u Šijani u Puli namijenila bi se izgradnji poslovno-trgovačkih centara.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close