U Hrvatskoj posluje najbolja svjetska aviokompanija

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2012. u 15:30

Aviokompanije iz Azije i s Bliskog Istoka zauzimaju prvih deset mjesta na listi najboljih avioprijevoznika. Prvo mjesto među najboljima zauzela je kompanija Qatar Airways, i to već drugu godinu zaredom, izvijestili su mediji.



PXL

Avioprijevoznici su rangirani prema rezultatima istraživanja Skytraxa. Anketa se provela među 18 milijuna putnika i 246 zrakoplovnih kompanija. Qantas Airways i Air New Zealand, jedina su dva prijevoznika koja dolaze izvan spomenutih regija i uspjeli su se naći među prvih 10 prošle godine, ali su ove godine skliznuli na 15. i 17. mjesto. Anketa pokriva indikatore kao što su kvaliteta sjedala, hrana i ponuda zanimljivih sadržaja tokom leta. Nagrade su uručene jučer na Farnborough air showu u blizini Londona.

Azijski prijevoznici zauzimaju nakon Qatara iduća 4 mjesta na listi i ukupno 6 mjesta u prvih 10, dok je najbolji europski avioprijevoznik Deutsche Lufthansa i nalazi se na 14. mjestu. Delta Air Lines, jedna od američkih velikih aviokompanija, nalazi se na 57. mjestu.

Najbolje rangirani avioprijevoznik koji dolazi izvan Azije i Bliskog Istoka je Virgin Australia, čiji je dio vlasništva u rukama Richarda Bransona, a nalazi se na 12. mjestu. Virgin America, avioprijevoznik u kojem ovaj milijarder također ima udio, nalazi se na 26. mjestu, dok je Air Canada na 19. mjestu i najbolje je rangirani sjevernoamerički avioprijevoznik. Bransonov Virgin Atlantic Airways je na 50. mjestu i ispod je većine europskih suparnika kao što su British Airways (28.), KLM (34.) i Air France (48.).

Top 10 avioprijevoznika prema aneketi Skytraxa:

1. Qatar Airways
2. Asiana Airlines (Južna Koreja)
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific Airways (Hong Kong)
5. All Nippon Airways (Japan)
6. Etihad Airways (Abu Dhabi)
7. Turk Hava Yollari AO (Turska)
8. Emirates of Dubai
9. Thai Airways International (Tajland)
10. Malaysian Airline System

Podsjećamo, zrakoplovna kompanija Qatar Airway od nedavno posluje i u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close