‘Sberbank kao većinski vlasnik CO? Bit će to loša vijest za konkurente’

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2012. u 14:50

Ukoliko Sberbank uistinu postane novi većinski vlasnik Croatia osiguranja, ono će još više učvrstiti vodeću poziciju na osiguravateljskom tržištu.

Takav rasplet poremetio bi planove drugom najvećem osiguravatelju Allianz osiguranju, koje se već više godina spominje kao potencijalni kupac Croatia osiguranja, piše za časopis Banka analitičar portala Hrportfolio.com Marko Repecki.

Podsjetimo, zamjenik predsjednika uprave ruskog Sberbanka Sergej Gorkov prošlog je tjedna potvrdio da se namjeravaju javiti na natječaj za kupnju Croatia osiguranja.

“Ukoliko nakon završenog natječaja za kupnju Croatia osiguranja Sberbank uistinu postane novi većinski vlasnik, kao dio ovako snažne grupacije, Croatia osiguranje će još više učvrstiti svoju vodeću poziciju na osiguravateljskom tržištu što svakako nije dobra vijest za konkurente”, smatra Repecki.

Kaže kako bi takav rasplet situacije poremetio planove drugom najvećem osiguravatelju Allianz osiguranju, koje se već više godina spominje kao potencijalni kupac Croatia osiguranja. “Bit će zanimljivo promatrati rasplet, pošto je prema najavama, privatizacija planirana za ovu godinu, a istovremeno iz Sberbanka se mogu čuti informacije da najmanje idućih godinu dana ne planiraju nove akvizicije, pa ostaje nejasno da li se to odnosi i na ovaj natječaj.Također, ukoliko dođe do ovako brze privatizacije, potencijalni kupci neće imati vremena za dubinsku analizu poduzeća te će biti interesantno vidjeti koliko će ponude potencijalnih kupaca biti atraktivne u financijskom smislu”, kaže Repecki.

Izvorni komentar objavljen je ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Opet se pokusava navuci jadnika da mlate ovo čudo po 7500 kn , temeljem šupljih priča .. Kakav Sberbank, kakva brza privatizacija, Vlada i Radimir ako uspiju ovo riješiti po BV-u 5800 kn po dionici, mogu slaviti .. Cijela Europa je u krizi, svi se trgaju da udju na malo hrvatsko osiguravateljsko trziste na kojem se 2012. registrira jedva 40ak % novih vozila u odnosu na 2008. .. O da da, ula la aaa .. bice bice, 11 000 po dionici, pa i 7500 .. DA – U SNOVIMA!

New Report

Close