Santander kupio njemački odjel švedskog SEB-a

Autor: Marko Mršić , 12. srpanj 2010. u 11:30

Španjolski bankarski div Banco Santander danas je izvijestio da je preuzeo njemački odjel švedskog zajmodavca SEB-a za poslovanje s građanima.

Kako prenosi Reuters, transakcija vrijedna 555 milijuna eura dodatna je potvrda Santanderovih nastojanja da proširi svoju nazočnost u Njemačkoji i Velikoj Britaniji, ali i na latinoameričkim tržištima s visokim stopama rasta, gdje navodno planira akvizicije u Kolumbiji i Peruu. Predsjednik Santandera Emilio Botin je izjavio da je Njemačka temeljno tržište za Santander. “Nova je akvizicija značajan korak prema ostvarivanju našeg cilja da postanemo banka koja će građanima u Europi pružati sve usluge vezane za taj sektor poslovanja”, poručio je Botin.

Vrijednost transakcije blizu je prognozama dobro upućenih izvora koji su je procijenili na 500 milijuna eura. Nedavno je londonski list The Financial Times citirao izjavu čelnika Santanderova poslovanja u Latinskoj Americi Francisca Luzona da banka nastoji proširiti prisutnost u Kolumbiji i Peruu, gdje se njezin tržišni udio trenutno kreće između 10 i 20 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close