RATEL dodijelio licencu Telenoru

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2010. u 17:00

Upravni odbor RATEL-a je kompaniji Telenor dodijelio licencu za javne fiksne telekomunikacijske mreže i usluge za teritorij Republike Srbije.

“Članovi Upravnog odbora RATEL -a su prilikom usvajanja te odluke prije svega imali u vidu neophodnost uvođenja konkurencije u sektoru fiksne telefonije, jedinog segmenta tržišta telekomunikacija u Srbiji koji još nije liberaliziran, što predstavlja uvjet za daljnji privredni razvoj naše zemlje”, stoji u izvješću RATEL-a kojeg prenosi Tanjug.

“Telenoru će licenca biti uručena sredinom veljače, a bit će izdana na period od deset godina, uz mogućnost produženja za još deset godina te taj operater ima obavezu da počne s komercijalnim pružanjem usluga u roku od godinu dana od dana dodjele licence”, ističe Milan Janković, izvršni direktor RATEL-a i predsjednik Komisije za provođenje postupka javnog nadmetanja.

Podsjetimo, Telenor je ponudio iznos od 1,050.000 eura na ime jednokratne naknade za licencu za drugog fiksnog operatera, što je Vlada Republike Srbije , na jučerašnjoj sjednici prihvatila. Ta kompanija u Srbiji ima oko 2,8 milijuna korisnika mobilne telefonije, a dio je norveške telekomunikacijske grupe Telenor, koja posluje u 14 zemalja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close