Putin kritizirao vladu Dmitrija Medvedeva

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2012. u 08:40

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je rijetku kritiku vladi premijera Dmitrija Medvedeva u utorak zbog fiskalnih planova i optužio je ministre da nisu djelovali u skladu s odlukama koje je izdao nakon povratka u Kremlj u svibnju, javljaju ruski mediji.

“Ako sve ostane kao što stoji u planu (proračuna), onda neke točke tih odluka ne mogu biti provedene, to već vidim. Međutim, one moraju biti provedene”, istaknuo je Putin na sastanku o proračunu u Sočiju.

Putin je kritizirao pripremu proračuna za razdoblje od 2013. do 2015. godine jer nisu uzeti u obzir troškovi reforme mirovinskog sustava. “Koji je danas datum, 18.? Što smo se dogovorili? Da ćemo do kraja rujana imati prijedloge vlade, pismene prijedloge o mirovinskoj reformi”, rekao je Putin. “Još nema tih prijedloga”, dodao je. “Kakav je to proračun koji ste napravili za iduće dvije godine koji ne uzima u obzir jedno od ključnih pitanja s kojima je suočeno gospodarstvo?”

Rusko ministarstvo financija predložilo je podizanje dobi umirovljenja od 2015. godine i smatra da to treba napraviti postupno. Trenutačno u Rusiji žene idu u mirovinu s 55 godina, a muškarci sa 60.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close