Potpisan ugovor o suradnji šibenskog TLM-A i mostarskog Aluminija

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2005. u 16:45

Predsjednik uprave Tvornice lakih metala (TLM) Ivo Koštan i generalni direktor “Aluminija” iz Mostara Mijo Brajković potpisali su danas ugovor po kojem će u 2006. godini mostarska šibenskoj tvrtki isporučiti 50.000 tona aluminijskih blokova i trupaca, u vrijednosti od 110 milijuna dolara.
Po Koštanovim riječima, na taj će način biti stvorene pretpostavke za daljnje povećanje proizvodnje u TLM-u za 15 posto, pa bi u idućoj godini trebalo biti proizvedeno oko 67.000 tona valjanih i prešanih aluminijskih proizvoda.
Ovogodišnji ugovor s mostarskim “Aluminijem” u cijelosti je ostvaren i TLM-u je isporučeno ugovorenih 46.200 tona aluminija, u vrijednosti 93 milijuna dolara. To je, po Koštanovim riječima, pridonijelo povećanju proizvodnje za 28 posto u odnosu na prošlu godinu.
Gubici TLM-a, kazao je Koštan, unatoč smanjenju u odnosu na prošlu godinu, za jedanaest ovogodišnjih mjeseci iznose 112 milijuna kuna.
Izrazivši zadovoljstvo suradnjom, Brajković je istaknuo da će 2006. biti rekordna kad je riječ o isporuci aluminija iz Mostara. Izrazio je uvjerenje da će to pomoći da TLM i cijela šibenska regija “konačno stanu na svoje noge”.

(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close