Posada Air Francea ‘žicala’ putnike keš za gorivo

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2012. u 08:35

Posada zrakoplova Air Francea, koji je u srijedu poletio iz Pariza za Bejrut ali je preusmjeren na Damask zbog nereda u glavnom libanonskom gradu, zatražila je od putnika da svojom gotovinom pomognu platiti gorivo jer su sirijske vlasti odbile mogućnost plaćanja kreditnom karticom, priopćila je u četvrtak uprava Air Francea.

Na kraju je ipak pronađeno rješenje, koje nije u potpunosti objašnjeno, ali putnici na kraju ipak nisu morali izvrnuti džepove da bi poletjeli iz Damaska.

Zrakoplov je poletio u srijedu za Bejrut, potom je zbog sukoba skrenuo za Aman, da bi na kraju prisilno sletio u Damask zbog nedostatka goriva. Air France je inače još u ožujku obustavio letove za Damask, a odnosi dviju zemalja su se pogoršali.

“Putnici stoga nisu bili presretni, u stvari bili su jako zabrinuti zbog slijetanja u Damask”, doznaje se od prijatelja jednog od putnika.

U nastojanju da što prije napuste Damask, posada se odlučila “žicati” putnike za keš kako bi napunili rezervoar zrakoplova. Glasnogovornica kompanije je objasnila da do toga ipak nije došlo i dva sata nakon slijetanja u Damask zrakoplov je poletio i prenoćio na Cipru. U Bejrut je trebao stići jučer navečer.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close