‘Poručujemo ministru Hajdašu Dončiću da je poigravanje s Dubrovnikom nedopustivo’

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2012. u 16:40

Predsjednica dubrovačkoga HDZ-a Dubravka Šuica reagirala je danas priopćenjem na jučerašnje izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, koji se za boravka u Pločama osvrnuo i na gradnju autoceste do Dubrovnika.

Na pitanje novinara što je s autocestom do Dubrovnika, ministar je odgovorio da je Dubrovnik turistička destinacija koja živi od avionskog prijevoza, a za pedeset tisuća stanovnika nije oportuno graditi autocestu koja bi bila veliki trošak, već treba napraviti kvalitetnu prometnicu. “Nisam siguran da građani žele autocestu. Mislim da žele dobru cestu do Dubrovnika”, rekao je ministar. Takva je izjava, navodi Dubravka Šuica, nečuvena i pokazuje slabo poznavanje potreba i podcjenjivanje stanovnika dubrovačkoga kraja, a ujedno je uvredljiva za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije.

“Poručujemo ministru Hajdašu Dončiću kako je takvo poigravanje s Dubrovnikom nedopustivo i ne prihvaćamo kićenje Dubrovnikom kad to nekome odgovara uz njegovo istodobno zapostavljanje u ključnim razvojnim projektima i pretvaranje naših građana u građane drugog reda”, ističe se u priopćenju i dodaje kako vlada koja zaustavi gradnju autoceste do Dubrovnika tome gradu nije majka nego maćeha. Isprika ministra Hajdaša Dončića još bi se mogla i prihvatiti budući da je riječ o “freškom” ministru i slabom poznavatelju prometnih problema Dubrovnika, ali je zato šokantno i neoprostivo stajalište gradonačelnika Andre Vlahušića da autocesta Dubrovniku i Dubrovčanima ne treba, navodi Šuica.

Na ministrove izjave reagirao je i korčulanski Gradski odbor HSS-a, koji u priopćenju ističe kako ljudi koji žive daleko od problema koje ima Dubrovačko-neretvanska županija često olako daju izjave a da u cijelosti na sagledaju problem pokušavajući tako valjda dokazati da poznaju probleme određenog područja. “Ministar Hajdaš Dončić morao bi znati da se cjelovitost jednog područja ne može ostvariti komunikacijom preko tuđega, i još k tome nestabilnog prostora s novcem poreznih obveznika Dubrovačko-neretvanske županije”, navodi se u priopćenju HSS-a te dodaje kako nas povijest uči da su jeftina rješenja najčešće i najskuplja rješenja.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close