Peugeot Citroen traži ustupke od sindikata, inače će zatvoriti još jednu tvornicu

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2012. u 12:15

Kompanije Peugeot Citroen i Toyota objavile su kako će zajedno proizvoditi kombije.Peugeot Citroen stvara sve veći pritisak na sindikate da pristanu na ustupke oko plaća i radnih uvjeta, jer će u suprotnom doći do zatvaranja još jedne francuske tvornice, piše Reuters.

Peugeot Citroen je ovaj mjesec najavio zatvaranje tvornice u blizini Pariza, a kombije za japansku Toyotu proizvodit će se u drugoj ugroženoj tvornici na sjeveru Francuske. Do proizvodnje kobija u spoemutoj tvornci će doći samo ukoliko sndikat tvornice pristane na poboljšanja produktivnosti, poručili su iz grancuske kompanije. “Ništa još nije potpisano, ali mi smo optimistični”, rekao je Peugeotov glasogovornik.

Europske tvornice Peugeota bore se s viškom kapaciteta zbog smanjenja potražnje za novim vozilima uslijed europske krize. Ovaj je proizvođač automobila najavio 8.000 otkaza te zatvaranje jedne tvornice.

Iz sindikata su poručili da im je rečeno da će, ako ne naprave tražene ustupke, proizvodnja iduće generacije kombina biti preseljena u Peugeotovu tvornicu u Vigu, na sjeverozapadu Španjolske.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close