NLB o uzmaku Agrokora doznao od novinara, ‘ovo ništa ne rješava’

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2012. u 10:25

“Uzmak Agrokora nije riješio ništa. Vlasništvo Mercatora ostaje otvoreno, kao i zaduženje Laškoga i dokapitalizacija NLB-a, koja ostaje jednako problematična”, izjavio je za RTV SLO ekonomski stručnjak Bogomir Kovač komentirajući jučerašnju objavu Agrokora da odustaje od ponude za Mercator.

Iz Agrokora je, podsjetimo, u utorak navečer stiglo priopćenje u kojemu navode kako ih je dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. “To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude”, poručili su iz Agrokora.

“Igra će morati početi iznova”, poručuje Kovač. Dodaje kako Slovenija jednostavno treba svježi kapital, “tako da uzmak hrvatskog trgovca rješava značajne političke i poslovne probleme samo kratkoročno”.

Zanimljivo je da u NLB-u nisu ni znali za Agrokorovo odustajanje – sve dok ih nisu nazvali za komentar iz slovenskih novina Finance. “Ne možemo komentirati, za povlačenje ponude doznali smo od vas”, rečeno je Financama iz NLB-a. Poručili su kako će o uzmaku Agrokora, kao i daljnjim koracima, raspravljati u četvrtak.

Inače, Finance su nedavno objavile kako polovica od 400 milijuna eura gubitka u slovenskom bankarskom sektoru u prošloj godini otpada na najveću slovensku banku, Novu Ljubljansku banku (NLB). Stoga guverner središnje banke Marko Kranjec razmišlja o tome da bi u nju trebalo postaviti prinudnu upravu.

Ovdje pročitajte zašto je Agrokor odustao od Mercatora.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

poruka slovencima je jasna. odlučite se.hoćete ili nećete prodati.nemojte me više zajebavati.

New Report

Close