‘Nisam tu da vas razveselim’, reče Soros najavljujući kolaps i klasne borbe

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2012. u 15:20

Milijarder George Soros, investitor koji je svoje bogatstvo zaradio na špekulacijama, upozorio je na financijski kolaps i klasne borbe u intervjuu danom novinaru Newsweeka Johnu Alridgeu.

“U ovakvim vremenima preživljavanje je najvažnija stvar”, izjavio je Soros. Pritom, objašnjava se u tekstu, ne misli samo na zaštitu imovine, nego misli da je vrijeme za spašavanje od katastrofe. Prema njegovu mišljenju svijetu prijeti jedno od najopasnijih razdoblja u modernoj povijesti – “razdoblje zla”.

Europa se, kaže, suočava s kaosom i sukobima. Soros ide korak dalje pa predviđa nerede na ulicama SAD-a, koji će pak odvesti u brutalna slamanja ljudskih sloboda. Predviđa i da bi globalni ekonomski sustav mogao doživjeti sveobuhvatan kolaps.

“Nisam ovdje da vas razveselim”, kazao je za Newsweek, dodavši kako u životu nije vidio ozbiljniju i težu situaciju od ove u kojoj je svijet sada. “Čeka nas izuzetno teško vrijeme, usporedivo na mnoge načine s tridesetima, s vremenom Velike depresije. Suočeni smo s generalnim ograničenjima u razvijenom svijetu, koja prijete da nas bace u desetljeće stagnacije, ili još gore. Najbolji scenarij je deflatorno okruženje. Najgori mogući scenarij je kolaps financijskog sustava”, poručuje.

(pd)

Komentari (11)
Pogledajte sve

Nepravedni ste prema Georgu. Sa 55 godina u NewYorku imao je tek mali dvosobni stan polovično namješten. Više od pola stoljeća skromnog života i štedljivosti ostavilo je traga na njegovu filozofiju

Drugim riječima…tko je jamio jamijo je…NEMA VIŠE

Soros je u ima 82. godine i sad bi potamanio čitavi svijet. Kad ja odlazim nek svi crknu.

tko li je samo napucao CHF prošle godine? a tko li je to naručio?

New Report

Close