Nakon napisa o Sunčici Lalić, oglasile su se i Hrvatske šume. Evo što kažu…

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2012. u 14:25

Na javni su se poziv javila 24 zainteresirana kupca, u razdoblju od 2. 07. 2012. do 28. 08. 2012. godine, od kojih 3 nisu udovoljila uvjetima javnog poziva, a 4 su podnijela prijave nakon što su prodane raspoložive količine

Povodom natpisa u medijima vezanim za sklapanje ugovora za prodaju drvne sječke s “tvrtkama u vlasništvu zvučnih imena”, Hrvatske šume poslale su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Javni poziv za prodaju 600.000 tona drvne sječke za proizvodnju električne i/ili toplinske energije bio je objavljen 29. 06. 2012. na pola stranice u Večernjem i Jutarnjem listu, te na internetskim stranicama Hrvatskih šuma, gdje je dostupan i danas. Na Javni poziv mogla su se javiti trgovačka društva, obrti i zadruge koji su registrirani u RH za proizvodnju toplinske i/ili električne energije, koji će koristiti robu za vlastitu proizvodnju energije u RH, koji posjeduju lokacijsku dozvolu za energetsko postrojenje (što podrazumijeva i posjedovanje projekta), te energetsko odborenje.

Javni poziv bio je otvoren 60 dana od dana objave ili do isteka raspoloživih količina.

Na javni su se poziv javila 24 zainteresirana kupca, u razdoblju od 2. 07. 2012. do 28. 08. 2012. godine, od kojih 3 nisu udovoljila uvjetima javnog poziva, a 4 su podnijela prijave nakon što su prodane raspoložive količine. U Pregledu ocjena prijava, koji je također objavljen na Internet stranicama Hrvatskih šuma d.o.o. navedena je napomena da ako kupci kojima je ponuđeno sklapanje ugovora odustanu od potpisivanja istog, u skladu s Javnim pozivom, pravo sklapanja ugovora ponudit će se kupcima koji su dostavili valjane prijave nakon prodaje raspoloživih količina.

Važno je napomenuti da se tijekom cijeloga postupka nitko nije žalio niti na uvjete, niti na kriterije Javnog poziva. Svi upiti i zahtjevi za pojašnjenjem Javnog poziva su jednako tako bili objavljivani na internetskim stranicama Prodavača, kako bi svi kupci bili u ravnopravnom položaju.

Osim toga, svi ugovori potpisuju se s pravnim, a ne s fizičkim osobama, kako se navodi u pojedinim natpisima u medijima. Sastavni dio javnog poziva bio je i nacrt ugovora, također dostupan na internetskim stranicama HŠ, kojim je osigurana zaštita potraživanja Hrvatskih šuma, isto kao i namjena za koju je drvna sječka prodana. Sve informacije dostupne su na: http://nadmetanja.hrsume.hr/sjecka.asp

S poštovanjem,

Uprava HŠ d.o.o.”

Komentirajte prvi

New Report

Close