Na račun dekana isplaćeno i do pola milijuna kuna dodataka?

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2012. u 11:45

Veleučilište u Požegi je na račun dekana prof. Ivana Budića tijekom četverogodišnjeg mandata isplatilo oko 424 tisuće kuna neto, a takve isplate ne bi čudile da je riječ o redovnoj plaći, no navedeni se iznos isključivo na dodatak na plaću, piše Jutarnji list.

Dodatak se isplaćuje na temelju odgovornosti posla, a dekanu za tu ‘odgovornost’ svaki mjesec na račun sjeda oko deset tisuća kuna. Kako Jutarnji list navodi, Budiću je u samo deset mjeseci u 2011. godini isplaćeno sto tisuća kuna dodatka neto, dok je bruto iznos nevjerojatnih 215 tisuća kuna. Uz dekana dodatke na plaću imaju prodekan, pročelnici odjela i savjetnici. Na njihove je račune također u razdoblju od deset mjeseci mimo plaće isplaćeno 150 tisuća kuna neto ukupno.

Postavlja se pitanje kako je uopće moguće da je Upravno vijeće potpisalo tako visoke dodatke s obzirom na to da taj novac dolazi direktno s Veleučilišta. Naime, redovne plaće za profesore i ostale zaposlenike isplaćuju se iz državnog proračuna, dok se dodaci isplaćuju iz vlastitih sredstava, odnosno iz budžeta Veleučilišta i školarina koje uplaćuju studenti.

“Isplata sramotnih dodataka samo je kap u moru nereda koji se događa na Veleučilištu. Dekan Budić radi sve kako njemu odgovara. Zaposlio je sina i rođakinju, a zapravo je sam sebe i izabrao za dekana”, rekao je sugovornik za Jutarnji.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Provjerite Vi sve bivše DEKANE , i prilive na račun njihovih tvrtki ……………../ ne samo njihove račune, nego i registrirane firme na žene, djecu, braću i sl /

New Report

Close