Milinović: Zakon o zabrani pušenja nije uzrok otpuštanja radnika

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2010. u 14:40

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović izrazio je danas zadovoljstvo što od ponoći stupa na snagu zabrana pušenja u zatvorenim javnim prostorima, odnosno u kafićima i restoranima koji za to nisu dobili odgovarajuću dozvolu Ministarstva zdravstva.

“Nema više popusta, do sada smo napravili dva puta prijelazno razdoblje, i sretan sam što od ponoći počinje zabrana. Nema više prijelaznog razdoblja, zakon je definitivan i moramo razmišljati o onima koji umiru od bolesti izravno povezanih s pušenjem”, rekao je Milinović uoči današnje sjednice Vlade i upozorio da je 95 posto djece izloženo pasivnom pušenju.

“Pedeset posto onih koji puše obole od malignih bolesti, a njih pedeset posto umire prije 50 godine od posljedica pušenja. Svakog dana u Hrvatskoj umire 25 do 27 osoba od bolesti koje su izravna posljedica pušenja”, upozorio je.

“Zakon nije donesen da kažnjavamo ugostitelje, već da potaknemo ljude da prestanu pušiti”, naglasio je i ustvrdio da zbog toga neće biti dodatnih otpuštanja radnika. “Ovaj zakon sigurno nije uzrok nikakvim otpuštanjima”, rekao je.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close