Kvartalna dobit Goldman Sachsa bolja od očekivanja

Autor: Tomislav Hrastovčak , 17. lipanj 2008. u 17:20

Financijska grupacija Goldman Sachs ostvarila je u drugom fiskalnom kvartalu dobit veću od očekivanja analitičara, zahvaljujući prvenstveno dobrim rezultatima u odjelima brokerskih poslova i upravljanja imovinom.

Neto dobit kompanije skliznula je 11 posto na 2,09 milijardi dolara ili 4,58 dolara po dionici, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je bolje od prognoza Bloombergovih analitičara koji su u prosjeku očekivali 3,42 dolara profita po dionici. Drugo fiskalno tromjesečje Goldman Sachsa završava s krajem svibnja. Za usporedbu rezultata, Goldmanov konkurent Lehman Brothers jučer je zbog posljedica kreditne krize izvijestio o 2,8 milijardi dolara gubitka u drugom tromjesečju, što je bilo u skladu s očekivanjima. Prihodi Goldmana skliznuli su u promatranom kvartalu za 7,5 posto na 9,42 milijarde dolara. Dionice kompanije iz New Yorka porasle su 0,6 posto na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

pa svaka brokerska kuća jako dobro zarađuje kada dolazi do velikog prometa. no ovidije je bitnije viditi zašto je došlo do velikog prometa i kojem je smijeru on išao. imati će i bolje rezultate kada dođe slobodan pad precijenjenog i nerealnog tržišta, kada većina počme sa rasprodajom.

New Report

Close