Kučan o rokovima gradnje u 3. maju

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2012. u 20:50

U ponudi na natječaj za gradnju četiri putnička ro-ro broda za Jadroliniju riječko brodogradilište 3. maj ponudilo je izgradnju sva četiri broda do 30. lipnja 2014. godine, istaknuo je danas predsjednik 3. maja Edi Kučan koji je na konferenciju za novinstvo ustvrdio kako je u medijskom napisu pogrešno interpretiran ponuđeni rok gradnje koji je dao 3. maj.

Kučan je reagirao na tekst iz riječkog dnevnika “Novi list” o natječaju za gradnju četiriju ro-ro brodova za Jadroliniju u kojem je navedeno da pulski Uljanik nudi najkraći rok za gradnju svih četiriju brodova i to 317 dana, a da je ponuđeni rok 3. maja 1260 dana. Istaknuo je da se ponuda 3. maja odnosi na natječajne uvjete kojima je određeno razdoblje gradnje četiri broda u četiri godine te iz toga proizlazi brojka od 1260 dana. Naglasio je u tom tekstu izostavljena bitna stavka ponude 3. maja da je ponuda gradnje sva četiri broda do 30. lipnja 2014.
Naveo je da od potpisa ugovora do isporuke prvog broda 3. maj planira potrebnih 413 dana, a nakon toga bi se svaki sljedeći brod isporučivao za po dva mjeseca.

Kučan je kazao je da je novinski tekst izazvao uznemirenje među radnicima brodogradilišta, posebno štetno sad u razdoblju nedostatka posla. Direktor prodaje 3. maja Zdenko Marčelja rekao je da se odluka o tome tko će temeljem natječaja graditi brodove za Jadroliniju realno može očekivati krajem godine. Posao gradnje četiriju brodova može dobiti jedno brodogradilište, svaki brod može graditi drugo brodogradilište ili se posao može podijeliti među dva ili tri brdogradilišta, ovisno o odluci natječajne komisije, rekao je Marčelja. S naručiteljem Wisby tankers iz Švedske, za kojeg su se u 3. maju opremala i gradila četiri tankera, ugovorena je gradnja četiriju asfaltnih barži, a izvjesna je narudžba gradnji još dodatnih 20 barži, kazao je Kučan navodeći da bi se time kapaciteti brodogradilišta posve zaposlili u razdoblju od pola godine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close