Kad im ponestane novca, tuže Apple da im je ukrao ime

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2012. u 14:50

Na tržištu je sve veća borba oko zaštite imena brenda, pogotovo onih imena koja donose veliku zaradu. Zbog imena iPad i Apple se našao na sudu.

Yahoo piše o sporu između Proview Electronicsa, proizvođača kompjuterskih monitora i LED svjetala, i Applea – zbog zaštite imena iPad. Proview tvrdi da je ime iPad registrirao u Kini i drugdje, prije više od deset godina i želi da Apple prestane prodavati ili stvarati popularna tablet računala pod tim imenom. S druge strane, Apple kaže da je Proview prodao svoja prava na ime iPad 2009. godine, iako u Kini registracija nikada nije prenesena.

You Yunting, odvjetnik specijaliziran za zaštitu znakova i imena te patente, tvrdi da se područje zaštite imena i znakova sve više razvija i posvećuje mu se sve više pažnje. Yunting također tvrdi da Proview Electronics ne bi tužio Apple da se ne nalazi u financijskim problemima. “U Kini je danas registrirano ili je u postupku razmatranja registracije sve, od aPada do zPada – i to od strane poduzeća koja ne mogu napraviti proizvode koji bi se natjecali s iPadom ili ne mogu napraviti proizvode uopće ”, kaže Mark Cohen, gostujući profesor na Fordham Law Schoolu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close