Jadranka Kosor HDZ-ovim novcem kupovala broševe, naušnice, privjesak?

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2012. u 09:40

Broš vrijedan 5000 kuna, naušnice od 3500 kuna, naušnice i privjesak vrijedni 2600 kuna te usluge dizajniranja i graviranja u iznosu 3024 kune, sve je to platio HDZ dok je tom strankom predsjedala Jadranka Kosor.

Večernji list posjeduje četiri računa koja su dvije zlatarne (M Gold i Križek) izdale HDZ-u u razdoblju od 17. lipnja 2010. do 28. lipnja 2011. godine za nakit i njegovo dizajniranje, a ukupan iznos računa je 14124 kune. Račun na najveći iznos izdan je 21. lipnja prošle godine na kojem se navodi kao naziv artikla 14-karatni grb RH. Cijena na računu je 5000 kuna, a na njemu je napisano i da je u cijeni uračunat i posebni porez na luksuz od 30 posto. Iako na tom računu ne piše izričito da je riječ o brošu, Večernji tvrdi kako se odnosi upravo na broš koji je Jadranka Kosor nosila 24. lipnja 2011. u Bruxellesu pri završetku pregovora za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

“Prema informacijama koje smo dobili od dostupnih djelatnika, preko stranačkog računa u više je navrata kupljen nakit kojim se u različitim prigodama koristila bivša predsjednice Jadranka Kosor”, rekla je za Večernji glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš. U HDZ-u nisu znali reći koliko je ukupno stranka potrošila na nakit, ali su naveli da je zasigurno potrošeno i više nego što je iznos spomenutih računa koje Večernji list posjeduje. Gdje je taj nakit danas, u HDZ-u nisu znali reći.

“Nakit o kojemu je riječ nismo za sada pronašli nigdje u stranci, a naravno da ćemo nakon što utvrdimo sve činjenice i ako se pokaže da ga je netko otuđio zatražiti njegov povrat”, rekli su u HDZ-u.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve


Zamisli, potrošila je 14000 tisuća kuna.
Znači uvjerljivo je najmanje muljala od svih onih klauna u saboru i vladi.
Ovakav hdz sa ovim glodavcem na čelu neće dobit 10% glasova

Ali kolega, samo glodavci i žohari preživljavaju svekolike potope i kataklizme, zato…..hm [embarass]

Zamisli, potrošila je 14000 tisuća kuna.
Znači uvjerljivo je najmanje muljala od svih onih klauna u saboru i vladi.
Ovakav hdz sa ovim glodavcem na čelu neće dobit 10% glasova

New Report

Close