Izlaže 70 tvrtki, obrtnika i OPG-a iz devet županija

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2012. u 12:50

U petak se u Ivancu otvara 4. gospodarski sajam, priredba koju Grad Ivanec, Poslovna zona Ivanec i Poslovni klub organiziraju kao potporu poslovanju, predstavljanju proizvoda i usluga te promicanju poslovnih ideja ponajprije srednjih i malih poduzetnika, obrta i OPG-a. Da je nakon tri protekle godine sazrijevanja i okupljanja poduzetnika napokon prepoznat kao vrijedna gospodarska manifestacija, pokazuju i potpore pokrovitelja – Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, HGK, Varaždinske županije, Vaba banke i drugih.

Na sajmu će ove godine izlagati 70 tvrtki, obrta i OPG-a iz Grada Zagreba te Zagrebačke, Bjelovarske, Virovitičke, Požeške, Osječke, Krapinske, Međimurske i Varaždinske županije, koji u ivanečkom sajmu prepoznaju dobrodošlo mjesto za nastup. Kako je sajam prodajnoga karaktera, mnogima od njih to će biti i prilika da bez enormnih troškova koji obično prate nastup izlagača na sajamskim priredbama posluju bez opterećenja. Jer želeći im u postojećoj poslovnoj klimi pružiti učinkovitu pomoć, organizatori su im na raspolaganje stavili besplatne štandove i izložbeni prostor, omogućili promidžbu bez naknade, našli mjesto za poslovne susrete i razgovore, pa im čak osigurali besplatno parkiranje.

Gospodarskim sajmom Ivanec se ujedno želi afirmirati i kao grad koji potencijalnim ulagačima pruža povoljno poslovno okruženje. To se uklapa i u regionalni program certificiranja gradova s povoljnom poslovnom klimom, u koji su u Hrvatskoj, osim Ivanca, uključeni i Rijeka, Osijek, Crikvenica i Bjelovar te još nekolicina gradova iz Makedonije, BiH i Srbije. Program financira njemačka vlada putem svoje provedbene agencije, pa će o načinu na koji male sredine mogu postati privlačne stranim i domaćim ulagačima govoriti i predstavnici riječkog Ekonomskog fakulteta koji je partner toga projekta u Hrvatskoj, dok će svoja iskustva s domaćinima podijeliti gosti iz općine Stara Pazova.

U radu foruma koji će biti posvećen malom i srednjem poduzetništvu sudjelovanje su najavili ministar poduzetništva Gordan Maras, zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović-Mazal, gradonačelnik Ivanca i potpredsjednik Sabora Milorad Batinić te predstavnici Varaždinske županije, HGK, HOK-a i HUP-a. Otvaranje sajma je pod velikim izložbenim šatorom na gradskoj špici u petak u 13 sati. U subotu poseban dio programa pripremaju vinske udruge, s predstavljanjem svojih proizvoda i degustacijom vina. Ulazak na sajam za sve je posjetitelje besplatan u petak i subotu od 9 do 19 sati.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close