Informacije su danas najvrednija imovina

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2012. u 09:55
Boris Bauk / PXL

U zagrebačkom Hypo EXPO centru jučer je održana konferencija Hewlett-Packard koja je ugostila oko 650 posjetitelja, stručnjaka iz IT područja, ali i iz javnog sektora, piše Večernji list.

Boris Bauk, direktor tvrtke Hewlett-Packard Hrvatska u svom je uvodnom predavanju izjavio kako je HP vodeća tehnološka kompanija u svijetu, a odaziv na konferenciji samo je pokazao kako i u Hrvatskoj imaju brojne strateške partnere. Smatra kako u godinama pred nama usredotočenost više nije na tehnologiju već na informacije te da IT danas postaje osnovni građevni element za globalnu zajednicu. Naglasio je i kako je podatak najvrednija osnovna sirovina na svijetu, dok su informacije najvrednija imovina. Istaknuo je i da je problem u upravljanju IT infrastrukturom to što većina administratora čak 90 posto svog vremena potroše na rješavanje logova, umjesto da više rade na uvođenju novih servisa i optimiziranju sustava

Uz prezentaciju HP-ovih snažnih proizvoda, glavne tema konferencije bile su usavršavanje računarstva u oblaku i poboljšanje javnih servisa poput e-Vlade, e-Dnevnika i drugih usluga koje bi građanima trebale olakšati poslovanje s birokracijom, i to na način da podaci budu zaštićeni, no ne i zatvoreni između državnih institucija, već da im mogu pristupiti samo oni koji su za to nadležni.

Ovdje pročitajte više.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close