IN2 dobio posao izrade kosovskog Geoportala

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2012. u 15:10

Članica Uprave IN2 Tanja Pušelj Ostroški potpisala je u petak u Prištini ugovor o izradi Geoportala za Kosovsku Katastarsku Agenciju, objavljeno je na web stranicama tvrtke.

Navedeni posao po završetku natječaja koji je raspisala i sponzorirala Norveška kartografska agencija dobio je konzorcij u kojem su uz IN2 još varaždinska članica grupe IGEA i kosovska tvrtka Cacttus. Geoportal će sadržavati snimke tla iz zrakoplova u digitaliziranom obliku poznate i pod nazivom digitalni ortofoto, a šira javnost moći će koristiti i pretraživanje adresnog sustava Kosova na karti, naručivati prostorne podatke u čvrstom obliku, ali i uploadati vlastite prostorne podatke na Geoportal.

Sve to moći će koristiti i institucije koje nemaju vlastitu infrastrukturu za posluživanje prostornih podataka, poput komunalnih poduzeća koja će moći koristiti Geoportal za pohranu, vizualizaciju, korištenje i dijeljenje vlastitih prostornih podataka, poput onih o vodovodnoj mreži, mreži javnog gradskog prijevoza i slično, stojiu priopćenju.

IN2 i Cacttus u lipnju su dobili posao izrade Adresnog registra Kosova koji je trenutno u tijeku, dok IGEA iza sebe ima i niz drugih geoinformatičkih projekata među kojima je i Geoportal za Državnu geodetsku upravu predstavljen hrvatskoj javnosti 20. srpnja ove godine. Riječ je o središnjem mjestu na kojem prostornim informacijama u nadležnosti Državne geodetske uprave mogu pristupiti profesionalni korisnici i obični građani, a realiziran je pomoću najnovijih OpenSource GIS rješenja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close