Hrvatske tvrtke sklopile unosne poslove na sajmu IDEX 2011.

Autor: Saša Vejnović , 25. veljača 2011. u 14:50

Kuvajt je naručio 40.000 odora, 10.000 komada odjeće specijalne namjene i 5.000 pancirnih prsluka od hrvatske tvrtke Kroko International, dok će Šestan-Busch u naredne četiri godine kacigama opremati egipatsku vojsku.

Egipat je za početak naručio 7.000 kaciga, dok je Južnoafrička Republika najavila da će naručiti 5.000 kaciga. Ovi su poslovi ugovoreni na sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2011. koji je u četvrtak završen u Abu Dhabiju, a informaciju o sklopljenim poslovima objavila je Hrvatska gospodarska komora. Na marginama sajma obavljeni su i konkretni razgovori predstavnika Đure Đakovića Specijalnih vozila i finske Patrije, vezane za razvoj daljnje međusobne suradnje na proizvodnji borbenih oklopnih vozila.

Zoja Crnečki, direktorica Sektora za industriju HGK, očekuje da će se u narednim mjesecima vidjeti rezultati brojnih novih kontakata koje su na sajmu uspostavili predstavnici hrvatskih tvrtki, a HGK će organizirati nastup hrvatskih proizvođača na još dva sajma naoružanja i vojne opreme, u Londonu i Parizu.

Komentirajte prvi

New Report

Close