Hebrang: Kako je krenulo svi HDZ-ovi ministri završit će u Remetincu

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2010. u 11:25

Dva dana nakon što je osuđen na četiri godine zatvora, Berislav Rončević stigao je jučer u Sabor. U dijelu HDZ-a zavladao je šok zbog presude.

Kako piše Jutarnji list, prvi mu je u Saboru potporu dao Andrija Hebrang. Sjeo je s njim na kauč u saborskom hodniku. Razgovarali su dvadesetak minuta. Hebrang tvrdi da nije istina da mu je rekao kako je “pravosuđe zakazalo”, ali je potvrdio da je iznenađen, ljut i razočaran. “Nisam dobro, ali ne mogu biti ni loše jer – još nisam u Remetincu”, poručio je novinarima Hebrang. “Kako je krenulo, svi ćemo završiti u Remetincu, svi ministri HDZ-a i oni koji su to bili morat će biti kažnjeni nakon presude Rončeviću”, naglasio je Hebrang.

“Ja sam bio član povjerenstva za istragu afere kamioni. Zadnji argumenti za koje ja znam bili su izjava tadašnjega glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera i državne revizorice Šime Krasić. Pitao sam ih: ”Jeste li našli elemente kaznenog djela u istrazi nabave vojnih kamiona?“. Faber je odgovorio: ”Ne“. Pitao sam to i Šimu Krasić. Rekla je: ”Nismo našli elemenata kaznenog djela’”, pojasnio je svoje stajalište Hebrang.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close