Financijski direktor JetBlue Airwaysa Ed Barnes podnio ostavku

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2011. u 09:50

JetBlue Airways, niskobudžetni avioprijevoznik, objavio je u utorak da je Ed Barnes, glavni financijski direktor JetBlue Airwaysa podnio ostavku nakon zatvaranja njujorške burze toga dana. Ostavka je “osobna odluka” koja je bila planirana već neko vrijeme, rekao je Mateo Lleras, glasnogovornik JetBluea.

Kompanija jamči kako “nema računovodstvenih i drugih nepravilnosti”, rekao je James M. Higgins, analitičar Ticonderoga Securitiesa koji preporučuje kupnju dionica. “Takav nagli i prijevremeni odlazak višeg menadžera može dovesti do kratkoročne slabosti JetBlueovih dionica, ali nemamo razloga misliti da postoje problemi koji bi trebali zabrinututi dioničare.”

Međutim, odlazak Eda Barnesa nedugo nakon tromjesečnog izvještaja 26. listopada rađa sumnju o razlozima Barnesova odlaska. Naime, JetBlueove dionice pale su na 4,32 dolara, što je pad od 6,7 posto, odnosno najveći pad dionica od 3. listopada. Dionice su ove godine skliznule za 35 posto, što je osmi najgori rezultat jednog avioprijevoznika sa Bloombergova U.S. Airlines indeksa.

Barnes se pridružio JetBlueu 2006. godine kao potpredsjednik zadužen za upravljanje troškovima i financijsku analizu. Godine 2008. promoviran je u direktora financija. Rizničar Mark Powers preuzet će funkciju financijskog direktora u prijelaznoj fazi dok kompanija ne nađe novog financijskog čelnika. Obje odluke stupaju na snagu odmah. Mark Powers pridružio se JetBlueu 2006. godine kao rizničar i potpredsjednik korporativnih financija. Godine 2007. unaprijeđen je u višeg potpredsjednika rizničara.

(vs)

Komentirajte prvi

New Report

Close